Antena 3 m-a “spălat pe creier”, recunosc!

Esența: Dacă Antena 3 spală creiere, celelalte publicații media le usucă, nu?

Cuvânt înainte

Acest articol este dedicat tuturor celor care au ceva cu postul de televiziune Antena 3 doar pentru că Voiculescu. E alegerea fiecăruia să se uite la ce vrea. La fel cum e dreptul fiecăruia să fie corect informat.

Cum spală Antena 3 creierele oamenilor

În ultima perioadă, în spațiul virtual, au revenit la modă lozincile precum “Antena 3 și RTV ți-au spălat creierul”. Nu știu despre RTV că, personal, nu mă uit. Dar…

  • Antena 3 a arătat cum Laura Codruţa Kovesi a dispus arestarea fratelui procurorului DNA, Marius Vartic, cel care instrumenta dosarul lui Toni Greblă pentru a-l forța să ia măsuri extreme.
  • Tot la Antena 3 s-au făcut dezvăluiri despre “Unitatea de Elită” DNA Ploiești, unitatea “Haules”.
  • Tot la Antena 3, jurnaliști independenți invitați în emisiunea Sinteza Zilei au arătat cum DNA a realizat “performanța” de a obține peste 200 de achitări doar în primele 6 luni ale lui 2018!
  • Tot la Antena 3 au fost devoalate celebrele protocoale secrete, despre care am scris și eu un articol, în care am făcut o comparație cu Statele Unite.
  • Și, cel mai important, toate dezvăluirile s-au făcut cu probe (audio, video, ori documente oficiale), nu pe surse secrete.

Mai are rost să continui cu exemplele? Sper că s-a înțeles cum am fost “spălat pe creier”.

Cât despre celelalte publicații media…

Ca să nu lungesc prea mult articolul, voi da doar un exemplu elocvent.

Chiar recent, în timpul modificărilor la Codul Penal, Digi24 a prezentat o știre despre o declarație a lui Florin Iordache. Dar această știre a fost prezentată astfel încât să manipuleze publicul care nu citește mai departe de titlu. Nu mă credeți? Uite dovada:

Cei de la Digi24 omit intenționat cuvântul “cred” și spun că “a afirmat convins”. În realitate, Florin Iordache a declarat “cred că…”, ceea ce exprimă o părere, o opinie, nicidecum o convingere.

Scopul celor de la Digi24 de a scandaliza lumea a fost atins.

Manipulările nu se limitează la publicațiile media

Un parlamentar PNL din Constanța (am uitat numele, dar i-am salvat acum câteva zile fraza special pentru acest articol) a afirmat pe pagina sa de Facebook următoarele:

Atâta timp cât au fost condamnați definitiv, sunt doar niște infractori și merită orice consecință a legii.

Ce este în neregulă cu această frază? Într-o țară normală, această frază ar fi perfect corectă din orice punct de vedere. Doar că, România nu este o țară normală.

Pentru că această frază pleacă de la o premisă presupusă a fi adevărată. Și anume, că nu există abuzuri în justiție! Ori, tocmai abuzurile din justiție au fost criticate de peste 400.000 oameni în Piața Victoriei!

Sabotări lamentabile

Și încă ceva. Oare de ce se duce o campanie atât de aprigă împotriva celor de la Antena 3? De ce s-au făcut petiții pentru a “obliga” firmele care-și fac reclamă la acest post de televiziune să-și retragă “sprijinul acordat penalilor din PSD”?

Adică, încă nu reușesc să înțeleg cum cei care critică PSD-ul de comunism, chiar ei au apucături comuniste?

Știți de ce își fac reclamă multe firme la Antena 3? Pentru că au un public uriaș și pentru că fac bani.

Deci, în loc să existe concurență normală între publicațiile media, unii se apucă să denigreze un alt post, doar pentru că acesta are mai mult succes, nu? Păcat pentru ei. Pentru că, în cele mai multe cazuri, rezultatul obținut este fix opusul.

PS. Cine crede că sunt plătit de vreun partid politic sau de Antena 3, îi urez să trăiască din banii pe care îi câștig eu de la aceștia!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Antena 3 m-a “spălat pe creier”, recunosc!”