Amnistie pentru condamnările din timpul lui Kovesi?

Esența: Publicația NewEurope vorbește despre posibilitatea ca Guvernul României să ia în calcul o amnistie pentru condamnările pentru corupție și dare de mită din mandatul de procuror șef DNA al Laurei Codruța Kovesi.

NewEurope

Publicația europeană, cu sediul la Bruxelles, publică un articol în care lansează o idee controversată:

Guvernul României poate lua în considerare o amnistie pentru cazurile de condamnare pentru corupție și dare de mită din timpul mandatului Laurei Codruța Kovesi în calitate de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Acest lucru vine după ce de-a lungul anilor au existat acuzații tot mai intense despre tactici subterane și înșelătoare folosite pentru a atinge o rată impresionantă de condamnări de 92%. Îngrijorările cu privire la un sistem de justiție politizat, care încalcă statul de drept și procedurile legale i-au dus pe unii membri ai guvernului să se gândească la o astfel de acțiune dramatică.

Amnistie?

Să vezi isterie în rândul membrilor #rezist. Să vezi isterie în rândul USR-iștilor și PNL-iștilor care vor domnia cătușelor.

Vă dați seama că dacă se va da amnistie pentru cazurile de condamnare pentru corupție și dare de mită din timpul șefiei Laurei Codruța Kovesi la DNA, campania USR-ului “Fără Penali în Funcții Publice” devine egală cu zero?

De fapt, nu chiar zero. O vor folosi eminamente în scop propagandistic pentru a striga că “1 milion de oameni nu mai vor penali, iar voi scoateți criminalii, pedofilii și violatorii din pușcării! Rușine PSD-ALDE! Bla bla…”

Serios acum

Cum de a ajuns o asemenea informație într-o publicație străină? Adică, chiar se discută serios despre amnistie, nu?

Nu mă înțelegeți greșit. Toate condamnările din timpul lui Kovesi sunt supuse dubiului din cauza protocoalelor secrete, asta e clar. Dar amnistie? Adică pentru toată lumea? Ori a ajuns o informație eronată la publicația NewEurope, ori chiar se discută serios acest lucru.

Ultima dată când l-am auzit pe Tudorel Toader zicând ceva despre condamnările din mandatul lui Kovesi a spus ceva de genul (parafrazez): “Un judecător va decide dacă o condamnare a fost justă sau nu.” Ceea ce mi se pare foarte normal.

Dar o amnistie generală nu sună bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Amnistie pentru condamnările din timpul lui Kovesi?”