Ambasada Franței încearcă să dreagă situația cauzată de Charlie Hebdo

Esența: Ambasada Franței a reacționat prea târziu. Românii au și ei dreptul la liberă exprimare. Români care au influențat întreaga lume.

Declarație ambasada Franței

“Libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamenate, dar caricatura cu Simona Halep nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze.”

“Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franţei care vede în ea un simbol frumos şi puternic, cu numai câteva luni înainte de deschiderea Sezonului România-Franţa. Acest Sezon ne va permite să reînnoim şi să consolidăm legăturile dintre România şi Franţa în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicaţie nu îl angajează decât pe propriul său autor şi nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze”

Libertatea de exprimare este cu dublu sens

Ambasada Franței a invocat “libertatea de exprimare și libertatea presei” ca principii fundamentale încercând să apere publicația Charlie Hebdo. După care a încercat să delimiteze opinia publicației de opiniile populației franceze. Însă știm cu toții ce părere au francezii despre români. Am observat de nenumărate ori “satira” lor. Foarte mulți ne cred un popor de țigani cerșetori.

E părerea lor, la fel cum este și părerea multor românil că francezii sunt niște nespălați cu nasul pe sus (probabil de la miros).

Și cum libertatea de exprimare este valabilă și în sensul celălalt, poftim câteva “caricaturi” realizate de români ca reacție:

Câțiva dintre românii care au schimbat Franța și întreaga lume

De ce ambasada Franței, sau presa franceză, sau oricine altcineva de naționalitate franceză nu vorbește despre românii care au schimbat Franța? Dar de ce nu vorbim noi, românii, despre conaționalii noștri care au schimbat întreaga lume?

 • Petrache Poenaru (1799-1875) – Stiloul
 • Emil Racoviță (1868-1947) – Fondatorul biospeologiei
 • Nicolae Constantin Păulescu (1869-1931) – Insulina
 • Traian Vuia (1872 – 1950) – Primul zbor din istoria omenirii cu un aparat mai greu decât aerul
 • Constantin Brâncuși (1876 – 1957) – Artist
 • Henri Coandă (1886-1972) – Avionul cu reacție
 • Anastase Dragomir (1896-1966) – Scaunul ejectabil
 • Ana Aslan (1897 – 1988) – Primul institut de geriatrie din lume și inventatoarea formulei Gerovital H3
 • Mircea Eliade (1907 – 1986) – Scriitor
 • George Emil Palade (1912 – 2008) – Premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină (1974)
 • Nadia Comăneci (1961 – prezent) – Prima gimnastă cu 10 pe linie

Și să nu uităm de Gheorghe Pănculescu (1844-1922), fără de care celebrul simbol al Parisului, şi implicit, al Franţei, nu ar fi putut fi înălţat atât de repede (doar doi ani şi patru luni), dacă cu un deceniu înainte de inaugurare un român (Gheorghe Pănculescu) nu ar fi realizat un proiect ingineresc revoluţionar. În studiul intitulat “Communication sur les travaux de la tour de 300 m”, reiese că Turnul Eiffel a fost construit cu ajutorul unui sistem tehnic inventat de inginerul român Gheorghe Pănculescu.

La final…chiar ei s-au trezit să facă mișto?

Ia uite ce se întâmpla în 2016 în “minunatul” Paris. Și sigur acei oameni nu sunt țigani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *