Alegerile prezidențiale din 2019 și popcornul

Esența: Mai este mult până la alegerile prezidențiale din 2019, dar asta nu înseamnă că nu putem specula ce va fi: va fi foarte mult haos.

Cuvânt înainte

Acest articol despre alegerile prezidențiale din 2019 reprezintă doar o predicție, o speculație.

Dacă lucrurile vor decurge pașnic și nu se va întâmpla niciun eveniment major (demisia guvernului, suspendarea Președintelui, etc.), alegerile prezidențiale de la anul vor fi cele mai haotice, dar și cele mai strânse.

Pentru prima dată în istoria recentă s-ar putea să fie 4 (patru) tabere, câte două de fiecare parte. Până acum, bătălia la alegerile prezidențiale se dădea între PSD și “dreapta” din România. Din 2004 și până în prezent, PSD a pierdut toate alegerile prezidențiale.

La anul, bătălia pentru alegerile prezidențiale pare că se va da între (stânga versus stânga) versus (dreapta versus dreapta).  Prea mulți de versus. Ups.

Stânga din România

Nu știu cine va candida din partea PSD. Cel mai probabil va fi Tăriceanu care este de centru, puțin înclinat spre dreapta. Dar nu mult. Cu susținere PSD, îl bag în categoria “stânga” doar din cauza electoratului masiv din spatele PSD-ului.

Dar pe același electorat se mai bate cineva, care va avea o susținere considerabil mai mare decât are acum, având în vedere că este cam singurul politician care a fost și încă este ferm pe poziții. Și cel mai important, nu face înțelegeri secrete cu unii sau alții.

Dreapta din România

Trași pe dreapta, îi avem pe Iohannis și pe Cioloș care deja au cam început să se bată între ei.

Momentan, Cioloș îl împunge cu acul pe Iohannis. În loc să-l înfrunte pe Cioloș în timp ce acesta îi fură din electorat, actualul Președinte urlă la PSD din lipsă de idei. Ar putea să profite atât de frumos și constructiv de tot haosul creat de PSD-ALDE, încât mai bine și-ar concedia acum toți consilierii care l-au cam sabotat în favoarea lui Cioloș. În fine, treaba lor.

Cei 4 mușchetari de la alegerile prezidențiale

Acum că-i avem pe cei patru, o să-mi iau vreo 500 de pungi de popcorn și o să urmăresc spectacolul până la alegeri.

Cum care sunt cei 4? Am zis doar trei? Ba nu, i-am zis pe toți. Trei direct și unul sugerat. Bine, hai că dau două indicii: #FieSăFim!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *