Adevărul: PSD a pierdut alegerile viitoare în doar câteva zile

Esența: Adevărul zice că PSD a pierdut alegerile viitoare, iar eu zic că are șanse chiar foarte mari să le câștige din cauza manipulărilor din ultima vreme.

Cuvânt înainte

Nu, acesta nu este adevărul.

Este doar opinia unui autor de la Adevărul.

Opinia mea este cu totul alta și o voi publica într-un articol separat.

PSD a pierdut alegerile?

Liviu Iolu de la Adevărul relatează:

PSD încă părea un partid solid chiar şi după un an şi jumătate de guvernare anemică, trei premieri schimbaţi, sute de zile de proteste de stradă, un preşedinte de partid dublu condamnat penal şi multe alte gafe zilnice din cauza incompetenţei miniştrilor. Partidul stat a pierdut însă viitoarele alegeri pe mâna sa în doar câteva zile.

PSD însă va plăti două evenimente pe care le-a gestionat catastrofal. Apariţia şi răspândirea pestei porcine africane loveşte în mulţi oameni din bazinul electoral al PSD. Şi loveşte crunt.

Al doilea eveniment care distruge încrederea propriului electorat în PSD este intervenţia brutală la protestul Diasporei.

Încă o lecție de manipulare

Ce e cu articolul respectiv? E simplu. Poate fi folosit ca studiu de caz pentru cum se poate manipula opinia publică. Dar poate fi și un exemplu de disperare, strecurându-se multe erori și fracturi de logică.

De ce? Scopul acelui articol este unul destul de evident: inducerea în mentalul alegătorului PSD că ceilalți ca el nu vor mai vota PSD-ul.

Alegătorul PSD-ului este lăudat “…sunt mulţi oameni buni care votează PSD, muncitori, mici antreprenori de la ţară care nu-şi doresc mutări de direcţie pentru că li s-ar schimba lumea şi ei cred că s-ar adapta greu…“; dacă jignești un om, de obicei obții efectul invers. Dar dacă îl lauzi, te va asculta. Așa scrie în manualele de manipulare. Dar oare așa să fie?

Eroare…

Dar autorul articolului jignește alegătorul PSD exact prin aceeași frază prin care trebuia să-l laude. Ups.

Cum adică a jignit alegătorul? Simplu. Autorul știe mai bine ce profil are alegătorul PSD și spune că aceștia “nu-şi doresc mutări de direcţie pentru că li s-ar schimba lumea şi ei cred că s-ar adapta greu…”.

Bravo, nene. Zici că PSD a pierdut alegerile? Exact genul ăsta de articole vor ajuta PSD-ul să crească și mai mult. Ca să nu mai zic de manipulările din jurul protestului “diasporei”.

Și uite așa, “PSD a pierdut alegerile viitoare în doar câteva zile” se va transforma rapid în “PSD a acaparat și din cei nehotărâți, care s-au săturat de manipulările #rezistenților”.

De unde știu? Am vorbit cu oamenii. Ceea ce nu cred că autorul articolului de la Adevărul a făcut.

PS. Știți cine este Liviu Iolu, autorul articolului de la Adevărul? Este fost purtător de cuvânt al Guvernului Cioloș.

Update: Am publicat și articolul despre care vorbeam la început, în care am expus marea majoritate a motivelelor care vor influența votul de la anul. Poți citi articolul dând click pe: Partidul Social Democrat va câștiga și la anul?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Adevărul: PSD a pierdut alegerile viitoare în doar câteva zile”